Dagbogs Linje


Dette er nok mest interessant for undertegnet, men her vil jeg poste, når der sker noget nyt. Det kan eksempelvis være en ny anmeldelse, nogle der omtaler bogen eller noget helt tredje.

Synes at det kunne være sjovt at skabe sådan en dagbogs tidslinje, så jeg kunne huske de bestemte datoer og se, hvad der er sket.

Interviewet med farvskovposten, som kom på deres hjemmeside :-)

Ronny var i NordVestnyt

7 maj 2014

Sad og tjekkede, hvordan det stod til med bibliotekerne. Det er altid spændende at følge med i, hvor mange, der har købt ens bog. Så tjekkede jeg under anmeldelser og fik noget af en overraskelse.

Det så ud som Tristan og Chiaki var blevet anmeldt af Steffen Larsen (børne- og ungdomsbogs anmelder for Politken) d. 27/4 2014.

Mit blodtryk blev højt og det blev kun højere af, at jeg ikke kunne finde artiklen. Heldigvis er facebook fantastisk på det punkt. Jeg skrev simpelthen om hjælp og to minutter efter tikkede billedet nedenunder ind på min mail. Jeg vil sige mange mange tak til Lise Andreasen, som var så hurtigt til at sætte mig fri fra den pinefulde ventetid.

Er stadig helt oppe at køre. Ronnys og min bog har været i avisen, oven i købet en af de store. Det er vores debutant bog, så hvor ofte sker det lige og så med en anmelder, som nok får tilsendt praktisk talt alt, der udgives på det område. Han valgte at tage vores bog med.

Lige nu kan jeg slet ikke falde ned, mine kinder brænder og jeg kan bestemt mærke, at jeg har et hjerte, der slår. 3 hjerter ud af 6 fra så garvet en anmelder, det er stort.

8 april 2014

Så har Tristan og Chiaki fået deres lektørudtalelse. Til dem, der ikke ved, hvad dette begreb dækker over. Så er en lektør uddannet hos DBC og arbejder for bibliotekerne med at lave lektørudtalelser på 20-25 % af de bøger, der udgives. Bibliotekerne bruger lektørudtalelserne til at finde ud af, hvilke bøger, de skal købe.

Den er derfor ret vigtig, da en bog med ingen lektørudtalelse ikke ret ofte ender på bibliotekernes hylder, og dem der får en dårlig anbefaling, kan risikere at lide samme skæbne. det betyder så at forfatteren ikke får del i bibliotekspengene. Der er desuden sat en minimumsgrænse for udbetaling af bibliotekspengene, så man skal have udgivet en del eller skrevet en bog, der lånes meget, for at få del i dem.

Reglerne for at offentliggøre lektørudtalelsen er ret skrappe. Man må kun citere 10 % af denne i hele dens levetid, men kan linke til den, når den bliver offentlig tilgængelig efter 6 måneder (oplyst af DBC til mig i en mail).

Jeg har derfor regnet på, hvor meget jeg må oplyse af lektørudtalelsen. Den er på 246 ord. der må oplyses 10 %, det giver 24, 6 ord. Efter matematikkens regler må man gange op, når noget er over 0.5, så i alt må jeg citere 25 ord.

Jeg har hørt mange fordomme om lektørere og nu har vores bog så selv været i kløerne på en, og ja, det må vist betegnes som kløer. Har det som om nogen har kaldt min baby grim, selvom der også er noget positivt, og der er såmændt også noget af kritikken, som lektøren har ret i. Men det komme da lige til at tage mig lidt tid til at komme mig over. Dog har 3 biblioteker allerede inversteret i den, og det bringer glæde.

Lektørudtalelsen kan læses her;

Anvendelse/målgruppe/niveau

En ud af fem bøger i Science Fiction Cirklens nye serie; Zap, der retter sig mod unge science fiction fans

 

Beskrivelse

Science fiction fortælling af debutterende forfatterpar. Tristan og Chiaki har boet 5 år i deres celler. De har ingen erindringer om deres forrige liv, men er blevet genmanipuleret, så de begge har opnået overnaturlig styrke og udholdenhed. Intens og brutal kamptræning har yderligere skærpet deres evner, og dem får de i høj grad brug for, da det lykkes dem at flygte fra det underjordiske laboratorium, til en ødelagt, uvenlig verden. Fortællingen er relativt velskrevet, selvom den skæmmes af korrekturfejl, og vil med sin actionmættede og voldelige stil måske tiltale læsesvage unge, men plottet er selvmodsigende fra første kapitel. Historiens præmis er, at hovedpersonernes hukommelse er blevet "slettet", ikke desto mindre er de hele tiden i stand til at reflektere over deres situation og sammenligne verden med den de kendte, inden de blev taget til fange

Sammenligning

Til science fiction fans findes en række gode titler fx Slettet af Teri Terry, der også handler om unge, der har fået slettet deres hukommelse i et apokalyptisk, ødelagt samfund, eller Spillets by af Lise Bidstrup, som beskriver hvordan en gruppe unge trænes som deltagere i et dødeligt spil

Samlet konklusion

Vi har mere troværdige og velskrevne bud på science fiction for den unge målgruppe. Denne titel kan købes af biblioteker med meget dedikerede science fiction fans eller af dem, der ønsker at støtte debutanter

 

Lektørudtalelse
Christine Christensen
 
Linket er her; https://bibliotek.dk/da/search/work?search_block_form=Tristan+og+Chiaki+-+Virus&select_material_type=bibdk_frontpage&op=S%C3%B8g&year_op=%2522year_eq%2522&year_value=&form_build_id=form-erWuVPnqLiZMWakq1y5vlr2VqSRwW_CAAtnqZeshOzw&form_id=search_block_form&sort=rank_frequency&page_id=bibdk_frontpage#content

d. 5/1-2014

Så fik jeg anmeldelsen fra Sven. Den sidste, som jeg har sendt en bog til for at få en anmeldelse. Jeg har også indtil videre anmeldt en af hans bøger og har nr. 2 liggende. Det har altid været klart, at han går meget op i sit forfatterskab og hans blog er altid flot og velopdateret. Jeg var virkelig glad, da han ville anmelde den.

Anmeldelsen indeholder ikke kun rod, men også ris og især konstruktiv kritik, som jeg bestemt tager til mig. Dog gør det lidt ondt, at der slås ned på det grammatiske. Jeg ved selv, hvor vigtigt det er og når bogen har været igennem en korrekturlæser via forlaget, ja så er det ikke rart, at det ikke er gjort skrapt nok til ikke at forstyrre læseoplevelsen. Jeg har erkendt for længe siden, at især korrekturen kan jeg ikke stå for selv. Jeg er simpelthen for blind overfor teksten. Jeg ved, hva der skal stå, så jeg ser det, min hjerne ved, der skal stå og ikke det, der reelt står. Noget enhver forfatter bør være opmærksom på.

2/1-2014

Så kom anmeldelsen fra Boggnasker. Det var Ronny, som spottede den først og sendte et link til mig.

Må tilstå, at det er med bankende hjerte og svenden begynder at løbe, når man skal åbne sådan et link, for hvad mon der står. Er det positivt? Er det negativt? Ja, alt tvivlen får i de få sekunder det tager at åbne et link, helt over, og det bliver kun værre, mens øjnene scanner teksten, indtil man ser, at det er positivt, så trækker man vejret helt ned i lungerne igen.

Det var positivt. Er stadig ærgerlig over, at vores forlag ikke sendte en bog af sig selv, og at de ikke engang gjorde opmærksom på, at de ikke sendte en afsted. Men er til gengæld super glad for, at jeg selv havde en ekstra kopi, som kunne ryge afsted. Det var virkelig en dejlig start her på det nye år :-)

D. 29/12-2013

Så fik jeg den første anmeldelse fra en af de bogblogs, som jeg havde sendt bogen til. Anika Eibe er en forfatter, som jeg har stor respekt for. Det var derfor med nogle nerver, at jeg åbnede linket og læste anmeldelsen.

Den er, som jeg havde forventet, ærlig og reel. Ingen falsk ros, men kors hvor er det noget andet at være den, der anmelder og den, der tager imod anmeldelsen. Begge dele kan være nervepirrende, men når det er ens "baby" man sådan får tilbagemeldelser på, ja så sætter hvert ord sig fast. Dejligt at der er både ros, ris og konstruktiv kritik.

http://eibesbogblog.blogspot.dk/2013/12/tristan-chiaki-virus-lene-d-mller-ronny.html?spref=fb

D. 19 dec 2013

Sådan så artiklen ud i Randers Amtsavis. Købte fem eksempler, så jeg kunne sende en til blandt andet min medforfatter, som jo bor i den anden ende af landet. Det var lidt sjovt, da ekspedienten genkendte mig udfra forsiden.

At artiklen så også er yderst velskrevet, var endnu en skøn overraskelse. Kun to fejl. Jeg er fra Holbæk på sjælland, men det er bestemt en ære at blive betragtet som værende af hysk oprindelse. Chiaki er 5-6 år, da hun bliver taget af Direktøren, men da bogens handling virkelig kommer i gang, så er hun 11-12 år. Men det er pettitesser, alt i alt er det bare en super artikel.

Randers amts avis Lene D. Møller Ronny Reffelt Tristan Chiaki Virus

d. 19 dec 2013

Sådan så forsiden ud. Billedet er taget i soveværelset - husets mørkeste rum pga træpersienner og så holder jeg min computer op foran mig for at skabe lys. Fotografen var kreativ :-)

Randers amtsavis Lene D. Møller Ronny Reffelt Tristan Chiaki Virus

D. 19/12-2013

Sådan så Randers amtsavis ud online. Man kunne dog kun læse artiklen, hvis man holdt den og havde log in.

Randers Amtsavis Lene D. Møller Ronny Reffelt Tristan Chiaki Virus

D. 17 Dec 2013

Så har amts-avisen lige været forbi. Det var godt nok en spændende oplevelse sådan at blive interviewet i lidt over en time, samt at der kom en fotograf og tog en del billeder. jeg er jo ikke vant til at stå model, men heldigvis var han god til at guide mig igennem. Huset var ryddet op, så slapper jeg nemlig bedst af. mit sofabord var også ryddet op i anledningen, selvom jeg havde beholdt de vigtigste ting, der hvor de plejer at ligge. Det er jo her, at jeg har skrevet bogen og forsat skriver, så sådan måtte der gerne se ud.
Nu tænker jeg så på, om jeg fik sagt det rigtige, svaret godt nok, men alt i alt er jeg faktisk godt tilfreds. Journalisten var sød og imødekommende. Havde styr på spørgsmålene og ja, alt i alt var det faktisk en god oplevelse. Nu er jeg selvfølgelig spændt på at læse, hvad hun skriver og hvornår artiklen bliver bragt.
Det er dejligt at føle, hvordan drømmen bliver til virkelighed. Alt det, som jeg gerne har villet prøve og har tænkt mange tanker omkring, ja det sker nu og i stedet for tanker, får jeg erfaringer.

D. 11/12-2013

Fik i går en lidt træls besked fra Boggnasker.dk som er en bogblog, der drives af bibliotekerne. Havde kontaktet dem i forbindelse med udgivelsen, og de ville gerne anmelde Tristan og Chiaki - Virus.

I går fik jeg så at vide, at de ikke havde modtaget bogen, selvom jeg havde kontaktet mit forlag og bedt dem om at sende et anmeldereksemplar afsted. Tænkte, at det måtte da være i forlagets interesse at sende en bog til netop så central en bogblog.

jeg havde selv kun de to eksempler tilbage, som jeg gerne ville beholde, men mit forlag havde altså ikke gjort noget ved det. Har derfor i dag sendt et eksemple afsted og så må jeg jo købe nogle flere. Lektionen her må være, at selvgjort er velgjort.

Glæder mig til at se, hvad Boggnasker så synes om Tristan og Chiaki. Heldigvis skulle bogen være fremme i morgen.

D. 8/12-2013

Sådan så forsiden på farvskovposten ud i dag. Det måtte der jo også tages screnshot af :-)

Lene D. Møller  Ronny Reffelt  Tristan og Chiaki  Farvskovposten Lene D. Møller  Tristan og Chiaki  Zap  Ronny Reffelt

D. 17/11-2013

Har i dag skrevet et indlæg under "hurra, jeg er blevet udgivet" på fyldepennen.dk

Det har jeg drømt om, siden jeg blev medlem af siden. Indlægget kan ses her; http://www.fyldepennen.dk/debat/248057/tristan-og-chiaki-virus#post-248057

Derudover så har jeg postet et indlæg i disse grupper på facebook;

Newpub - nye bøger og begivenhedder.

Frie forfattere.

Danske forfattere, skribenter og andre skrivelystne.

Har også delt det i en gruppe, som består af gamle klassekammerater ;-)

Det var dejligt at slå et oplæg op om min egen bog og se, at jeg fik likes og kommentarer fra alle dem, som jeg kender og respektere fra det skrivende folk. At de var glade på mine vegne, ligesom jeg har været glad på deres :-D

D. 16/11-2013

Min medforfatter gjorde mig opmærksom på, at Tristan og Chiaki nu begynder at dukke op forskellige steder på nettet. Dejligt, det er faktisk noget, som man går og venter på som forfatter.

Desværre er det lidt træls at se, at ens bog, som på forlaget bliver solgt for 198 kr, sælges for alt fra 279 til 360 kr hos de forskellige online boghandler. Ronny ringede til sin lokale bogbutik, der tog de den hjem for 300 kr. Det er jo vanvittigt for en ungdomsbog.

Har talt med vores forlag, som orienterer os om, at de også er trætte af det, men intet kan stille op på grund af de frie bogpriser. Jeg havde naivt troet, at de frie bogpriser ville gøre bøgerne billigere, men kan nu konstatere med min egen bog, at det ikke er tilfældet. Derfor råder jeg stadig til, at den købes hos Science Fiction Ciklen. Det andet er simpelthen for dyrt.

D. 8/11-2013

Tristan og Chiaki - Virus udkommer på bogmessens første dag i Bellacenteret. Ronny (medforfatter), Thomas (forsidedesigner) og undertegnet mødes for første gang. Har indtil nu kun kommunikeret via mobil og mail.

D. 25/9-2013

Kontrakten bliver underskrevet og sendt afsted.

D. 23 august 2013

Tristan og Chiaki - Virus får tilbudt udgivelse hos Science Fictions Cirklen.