Forfatter ordsprog og fagudtryk

Her kan du finde de ordsprog og fagudtryk, som ofte bruges af medlemmerne af det skrivende folk. Det er ikke unaturligt, at der opstår fagudtryk, da det gør det lettere at vide, hvad vi taler om - uden konstant at skulle give en mere uddybende eller grundig forklaring. Omvendt kan man som nybegynder ofte føle sig lidt "dum," hvis man ikke lige ved, hvad et udtryk dækker over.

Sådan havde og har jeg det i hvert fald selv. Derfor har jeg lavet denne fane, hvor jeg har samlet og stadig samler de fagudtryk og ordsprog, som jeg støder på.

Da der ikke findes nogen officiel ordbog, som definere disse fagtermer og ordsprog, så er det min forklaring på deres betydning og mening, der kommer til udtryk.

Hjemme på mit kontor har jeg printet de ordsprog ud, som giver mig inspiration og løfter mit humør, når jeg føler, at jeg er bagud i forhold til mine forfatterkollegaere eller går helt i sort og tænker, at jeg da aldrig får endnu en udgivelse.

Lige nu er jeg netop ved at skrive på en ny historie og her er det meget ordsproget; don´t get it right, get it done. Jeg holder mig til. Min venstre hjernehalvdel har nemlig tralvt med at fortælle, at sådan kan jeg da ikke skrive og skal der virkelig stå alt det opsamlingstekst under hvert kapitel. Men den holder mund og giver højre side fred til at arbejde, når jeg hiver det ordsprog frem.

Så brug fagudtrykkene og ordpsrogene, som det passer dig og find en måde, hvorpå de kan give inspiration eller hjælpe til med at få skrevet historien færdig, komme igennem redigeringsperioden osv. Det er der, de virkelig kan gøre nytte, fordi man ved, at der i hvert fald fandes en forfatter, der følte det samme som en selv.