Hjemmesider eller blogs, der omhandler skrivning


Betalæserstationen

Betalæserstationen er et forum og mødested for forfattere og betalæsere.

En betalæser læser forfatterens manus, før det sendes til forlag og udgives. En betalæsers opgave er at referere sin læser-oplevelse til forfatteren, som kan bruge reaktionerne i sin endelige redigering af manus.

Her på stationen kan du som forfatter finde den helt rette betalæser, der matcher genren i dit manus. Du kan lede efter din læser under Medlemmer, eller du kan lægge en forespørgsel ind under I Proces, hvor betalæseren kan finde dig.

http://www.betalaeserstationen.dk/

Skrivekrampe

Skrivekrampe.dk opdateres hver mandag med skrivetips, tricks, konkurrencer og nyt fra Bjarke Schjødt Larsens forfatterliv.

http://skrivekrampen.blogspot.dk/

Penneskaftet

Her vil jeg boltre mig, først og fremmest med opdateringer omkring udgivelser og andre aktiviteter, men ellers alt, hvad der falder mig i pennen.

http://www.penneskaftet.dk/67849211

Reading and Writing are Fattening
This blog is a product of the creative imagination of Marla A. Madison,author, reader and lifelong dieter.
http://marlamadison.blogspot.dk/

Who is the Happy Nerd?
That would be me. I'm a husband, a father, a writer, and admitted nerd. If you've come to this site looking for John Marco the fantasy author, you're in the right place. For those who are interested you can click the My Books tab to find out more about my published work.

 

http://happynerdjohn.blogspot.dk/

Peter Mouritzen

Læs essays og artikler om det at skrive. Der er mange, som er vældig underholdende.

http://hosmouritzen.blogspot.dk/

Lene H. Koss

Børnebogs.dk er et site, hvor jeg løbende skriver på en fantasy-novelle. Jeg offentliggør novellen på sitet, efterhånden som den skrider frem. Du kan være med til at forme historien ved at komme med forslag til, hvad den kan indeholde, og hvordan den kan fortsætte.

http://www.bornebogs.dk/

Louise Ariesen-Rams

Blogger om sit forfatterskab og udgivelsen af sin bog; Det kan så let gå godt.

http://louiseariesenrams.blogspot.com/

The Creative Penn

En engelsk hjemmeside om det at skrive, lige fra selve processen til udgivelse, netværking og reklame. Har desuden artikler om mange interessante emner, som berører enhver, der gerne vil skrive.

http://www.thecreativepenn.com/

Forfatter JKKN har her lavet en blog, som omhandler hans eget marteriale, grammetiske regler og andre blogindslag, som kan være interesante for dem, som skriver.

http://forfatterjkkn.blogspot.com/

Forfatternetværk - Et netværk med ord i hovedet.

http://forfattervaerk.net/

Jannie Solaas hjemmeside, hvor hun tilbyder blandt andet manuskript læsning, og har arbejdet, samt læst manuskripter for forfattere, som sidenhen er blevet udgivet.

http://www.solaas.dk/

Mich & Susse - Sprogchat for tumper & alle, der ønsker at være lidt lækrere. Sådan beskriver siden sig selv, og det er faktisk ikke en blog, som anmelder bøger eller handler så meget om skrivning. Men den har så absolut en holdning til det danske sprog og brugen af det,

http://michogsusse.blogspot.com/

Sophie S. Lampert

Velkommen - Til en verden af ord.

Denne side byder på lidt af hvert. Sophie er poet og forfatter - og kvinde. Her finder du hendes poesi, hendes noveller og hendes tanker om at leve.

http://sophieslampert.mono.net/

Natasja Kamile 

Denne blog omhandler tanker i skrivningsprocessen - lige fra inspirationen rammer til bunken af papirer er printet ud og klar til at blive sendt af sted til forlagene. Desuden vil der blive opdateret om litteratur, film, rejser, citater og andet, der rører sig i mit liv.

 http://natasjakamile.blogspot.com/

NewPub - nye tider i bogbrnachen

Blog, hvor du kan læse om nye tiltag og kurser indenfor selvudgivelse. Der er også oprettet en gruppe på facebook, hvor man kan søge råd og vejledning, hvis man overvejer at starte eget forlag eller blive selvudgiver.

http://newpubdenmark.blogspot.com/

Bogsucces; Drømmer du om at udgive en fagbog? Er du fagforfatter? Eller drømmer du om at blive det? Så hold øje med denne blog! Her finder du nemlig inspiration og tips til, hvordan du skriver, udgiver og markedsfører din fagbog.

 http://bogsucces.dk/

RateMyBooks

We want to make it fast, easy and fun to search for infor­ma­tion about literature.

http://ratemybooks.com/

Spademanns guide til at skrive en roman.

http://spademanns.wikia.com/wiki/Spademanns_guide_til_at_skrive_en_roman

Omatskrive.dk er mig - lærer, tekstforfatter og sprogkonsulent Per Salling.

Jeg er cand. phil. i dansk og lærer i mundtlig og skriftlig kommunikation ved Københavns Erhvervsakademi. Før da var jeg i mange år intern tekstforfatter, sprog- og informationskonsulent i Codan Forsikring. De senere år har jeg desuden arbejdet som selvstændig sprogkonsulent, se en liste over udvalgte referencer.

http://www.omatskrive.dk/

Henrik Isen, jeg er god til at skrive. Kort og godt.

Jeg er uddannet journalist, så jeg har lært det på skolen. Jeg har selv skrevet meget, og jeg har arbejdet som redaktør og redaktionssekretær. Derfor har jeg også læst meget, som andre har skrevet. Det har jeg rettet til, skrevet om, strammet op eller hvad der nu var nødvendigt for, at teksten blev  så god som mulig i den rette sammenhæng.

Jeg har også arbejdet med mange hjemmesider og meget indhold til nettet.  Siden dengang, hvor det var sejt at få lov at gå på nettet på arbejde. Og hvor man ikke kunne bruge telefonen og være på nettet samtidig derhjemme.

http://www.isentekst.dk/guldkorn/tips-om-at-skrive.htm

Margrethe Schmidt, 47 år. Forfatter, musiker og skribent. Har siden 1992 skrevet folkelig fiktion for Ugebladet Hjemmet. Margrethe Schmidt har udgivet to skønlitterære bøger, Ham” (2006) og ”Det skete” (2009) - begge på Attika.

http://www.forfatterspiren.dk/om-os.html

Nikolaj Højbergs hjemmeside, som dels omhandler hans skrivning og udgivelser, samt andre interssante emner.

http://www.ildsjaelen.dk/?page_id=2

Dansk sprognævn, kan svare på det meste omkring brugen af det danske sprog.

http://dsn.dk/

Indgangen til det danske sprog

http://sproget.dk/

Writer in Progress blog, hvor hun har lagt nogle af sine historier ind.

http://storytimebymyself.blogspot.com/

Anika Eibes bogblog, samt hjemmeside, samt blog om hendes skrivning;

http://www.boeger.anikaeibe.dk/#home

http://www.anikaeibe.dk/AtSkrive.html

http://blog.anikaeibe.dk/#home

Book Invention. En blog, der samler best practices, ideer, inspiration og aktuel forlagsviden. Jeg kan kun anbefale denne blog, hvis du seriøst vil være forfatter. Den tager så mange relevante emner op og bugner af gode råd. Jeg har brugt en del tid på at læse de forskellige indlæg.

http://www.bookinvention.dk/

Vibeke Hastrup

Jeg har arbejdet i bogbranchen i 20+ år, på forlag, i flere boghandler i og udenfor kæde, på bibliotek, på fagblade. Jeg har skrevet om, sparret og coachet, importeret, solgt, formidlet... Bogbranchen er min branche - mit "fag" og min passion.

http://sidestykker.blogspot.dk/

 

Sys Matthiesen hjemmeside, hvor hun fortæller om Haiku, som er en særlig form for digtning. Hun tager også ud og holder foredrag. En virkelig oplysende side.

http://www.sys-matthiesen.dk/

Engelsk side for dem, som især bevæger sig i fantasy og fikction genren.

http://www.writing-world.com/