Historien bag Tirstan og Chiaki - Virus


I 2009 kontaktede Ronny mig. Vi deltog begge i saxo´s onlineforfatterskole og noget ved mine tekster havde åbenbart fanget ham. Hans tilbud var meget klart; havde jeg lyst til at skrive en bog sammen med ham?

Indrømmet, jeg tog mig lige lidt tid til at tænke over det. Skrivning har altid været noget, som jeg har gjort alene. Kunne jeg finde ud af at skrive med en anden? Kunne han finde ud af at skrive sammen med mig?

Lidt tøvende svarede jeg ja og så begyndte der at strømme mails mellem os. En historie skulle bygges op, en ny verden og vores hovedpersoner skulle findes.

Chiaki er min karakter.

Tristan er Ronnys.

Direktøren skabt vi i fællesskab. Han kapitler blev delt mellem os.

Ronny startede historien, herefter sendte han det til mig, og så skrev jeg min del, hvorefter jeg sendte det til ham. På den måde vidste ingen af os, hvad der rent faktisk skulle ske i historien. Der var ingen overordnet plan, ingen plotliste. Jeg kunne sidde nok så hyggeligt og planlægge de næste kapitler, men så fik jeg en mail, som totalt spolerede det hele, fordi Ronny havde sendt Tristan og Chiaki et helt andet sted hen. Ronny havde den samme oplevelse. Det var en udfordring, fordi man jo så måtte samle historien op og fortsætte. En yderst anderledes måde at skrive på.

Så kom vi til redigeringen og det var faktisk først her, vi fik de første diskussioner. Indtil da havde det været ret let at skrive sammen. Det jeg husker bedst, var da forlaget Kandor meldte tilbage, at de faktisk så noget i historien, men gerne ville have, at vi redigerede den noget mere. Vi fik også en samling gode råd, som Ronny og jeg dog tolkede på hver sin måde. Jeg kan huske, at der tog jeg mig lige en lille tænkepause.

Det var også første gang, jeg oplevede et strejf af det, som jeg har hørt andre forfattere fortælle om. Chiaki trådte lige i karakter og i en uges tid havde jeg en stædig mutant teenager hængende. Jeg kunne ikke skrive et ord eller redigere noget som helst, før det blev som hun ville have det.

Desværre havde Kandor lukket ned for udgivelser, da vi meldte tilbage med den nyredigeret udgave. det var noget af et slag, men så var det op på hesten igen og se om et andet forlag ville binde an med den. Både Ronny og jeg havde en fast tro på, at der var noget i denne her historie, som gjorde at den skulle udgives. Den tro mistede vi aldrig, heller ikke selvom det var hårdt at modtage utallige standard afslag.

D. 6/9-2012 Laver Thomas det første udkast til forsiden på Tristan og Chiaki. Han er en af Ronnys venner, og efter at Ronny havde sendt mig billeder af hans tidligere værker, beslutter vi, at han må være den helt rigtige til opgaven. Heldigvis er Thomas helt med på den og alle vores ønsker. På dette tidspunkt har han ikke engang læst bogen, det gør han først, efter at den er udkommet på bogmessen.

D. 25/9 -2012 får vi så den forside, som pryder bogens forside. Kun er bogstaverne ændret i både farve og lidt i form. Vi vidste begge, at Thomas havde ramt plet.

Da Science Fiction Cirklen så tilbød os en udgivelse, ja så var glæden virkelig stor. Under udgivelsen var det også rart at være to, fordi Ronny og jeg virkelig var et team.

Vi har allerede besluttet os for at skrive endnu en historien om Tristan og Chiaki. Nu har de jo fået en helt ny verden at boltre sig i, så forfatterne er klar til at tage med på endnu en kamp. Thomas har også lovet at stå klar med forsiden nr. 2. Mere kan man ikke ønske sig :-D

Thomas Arn Hansen  Ronny Reffelt  Lene D. Møller

De tre personer bag Tristan og Chiaki - Virus.

Ronny står i midten. Vores forside designer Thomas Arn Hansen står ude til venstre.

Tristan og Chiaki - Virus Zap

Dette var også lidt af en drøm. På tæppet bag stolen, hvor der blev holdt foredrag på Sience Fictions Cirklens stand, var der billeder af bøgerne i Zap-serien. Det var skønt at se vores forside være lige der :-)