Erfaringer


whisper of the heart, pige, kat, manga, anime, xanadue, xanadues

Whisper of the Heart

Jeg har set denne film flere gange, end jeg har tal på. Dens indledning begynder med Olivia Newton-Johns version af Take me home, country roads, og præsentere herefter vores hovedperson Shizuku på vej hjem fra købmanden, hvor hun lige har købt mælk.
 
Shizuku nyder sommerferien. Hun burde egentligt læse op til eksamen eller taget på familiebesøg med sin storesøster, men har valgt at blive hjemme og læse. Hun har lovet sig selv, at hun vil nå at læse tyve bøger, før skolen starter.
 
Hun møder den beslutsomme Seji, og netop som de to begynder at forstå hinanden, flyver han to måneder til Italien på et prøveophold som violinbygger. Shizuku beslutter sig for at teste sig selv og sine evner. Hun spørger om tilladelse til at bruge Sejis bedstefars kattefigur som hovedperson i sin historien, og opdager, at der bag kattefiguren skjuler sig en historie fra bedstefarens ungdom. Han bliver en god vejleder for hende, og er den første til at læse hendes historie og lytte til hendes fortvivelse og nervøsitet over sit værk.

Et af mine ynglingscitater fra filmen kommer fra bedstefaren. Han siger, at man skal ikke forvente perfektion i første omgang, det kræver hårdt arbejde. Han kommer også med andre gode råd, som bærer Shizuku videre. 

Filmen har særlig betydning for mig personligt, da jeg jo selv skriver og drømmer om at blive udgivet. Det er ikke en lyserød film med en askepotslutning, men en film, som viser, hvad det indebærer at skrive. Hvordan man kan blive grebet og glemme alt andet, selvom man skal i skole næste dag. Hvor hårdt det er at få en rød tråd igennem historien, og få dialogen til at lyde godt. Jeg skal ærligt indrømme, at når mit eget mod svigter, og jeg ikke tror, at mine drømme vil gå i opfyldelse, så sætter jeg denne film på. Når den er slut, har den efterladt mig med mod og forhåbninger, så jeg kan genoptage skrivearbejdet.