Kunsten at lave en ebog - Praktisk guide


Forfatter Camille Bech har lavet denne meget brugervenlige guide til, hvordan man teknisk konvertere et word-dokument til epub formatet. Hun har været så venlig at give mig lov til at bruge guide på min hjemmeside, så andre kan få glæde af den.

”Kunsten” at udgive en e-bog!

 

Jeg gør følgende:

-         Jeg går ind på http://www.dreamstime.com/, finder og køber et foto til mit Cover, som regel i størrelsen medium.

-         Når billedet er downloadet, åbner jeg det i programmet ”PhotoScape”, der er gratis at downloade, og meget let at bruge.

-         Jeg sætter teksten direkte på billedet, eller – hvis jeg ønsker en baggrund, finder jeg også det hos Dreamstime, hvorefter jeg indsætter mit første foto i det andet, og laver taksten bagefter.

-         Min tekst, der naturligvis er læst igennem flere gange (jeg læser selv korrektur), og altid skrevet i Garamond str. 16, bliver konverteret til ePub og PDF format.

-         På min første side i tekstfilen, har jeg øverst i skriftstørrelse 20, titlen på bogen + mit forfatter navn, eks.:

 

-         Når teksten er rettet til, så nye kapitler starter øverst på siden og ikke midt på, og margen er sat, jeg bruger altid margen 3,5 i venstre side, og 3 i højre, så er det blot at gemme som pdf første gang, og herefter konvertere den til ePub, enten via http://calibre-ebook.com/ eller det helt geniale program http://www.atlantiswordprocessor.com/en/.

-         Grunden til, at jeg er begyndt at uploade begge formater er simpelthen, at der er læsere til begge formater.

-         Har man ikke en profil hos SAXO Publish, opretter man blot en, det er let og det er gratis, herefter tager det 5 minutter, så er din bog i handlen.

-         Jeg vælger altid ”simpel udgivelse”, da det er så nemt, at alt andet blot vil forvirre.

-         Du uploader din tekstfil

-         Du uploader dit Cover foto

-         Du laver den beskrivelse, du vil have vist på SAXO

-         Du markerer, hvordan du vil have tildelt ISBN, jeg vælger altid at lade SAXO gøre det, det bliver vist med det samme.

-         Du vælger hvilken kategori, din bog skal ligge i, husk at vinge af, hvis du også vil have den vist i ”Selvudgiverkategorien”.

-         Du vælger op til 5 søgeord, som din bog skal kunne søges udfra.

-         Sidst opdaterer du med SAXO, og vinger af, at din bog er til salg, og det var det – sværere er det faktisk ikke!

-         Husk at pris-sætte din bog!

Camille Bech 

Det med at lave coveret giver næsten sig selv, når først man har programmet, der er mange muligheder, og ang. Upload hos SAXO, giver det også sig selv, når først man har profilen, og er der inde!

Herunder ses et eks. på udformningen af en koloform (ordforklaring i ordbog), som Camille Bech har brugt i sin bog.

Jeg elsker dig, Mr. Jones…

af

Camille Bech

 Billede af bogens forside kan sættes ind her.

Udgivet via SAXO Publish

© Copyright 2011

ISBN:

Et godt råd er at tage sit word dokument og lægge det over i notepad. Dette renser dokumentet for unødvendig kode, som kan få ebogens opsætning til at se grim ud. Undgå også diverse smarte indryk og forskellige tekststørrelser og udformninger. Dette kan komplicere det at få et pænt resultat.

Det er med de nye wordprogrammer ikke svært at konvertere ens dokument til PDF. Det vælges under filer, men i ældre udgaver er dette ikke muligt. Man skal her downloade PDF programmet og det bliver så lagt ind under ens printere. Der er en gratis version her; http://success.adobe.com/da/dk/sem/products/acrobat/acrobat.html?kw=purch?sdid=KARFI&skwcid=TC|22719|acrobat||S|b|19965410060&ef_id=USHx7gAABe6hW18D:20130408091508:s