Sara Blædel


http://sarablaedel.dk/

http://sarablaedel.com/

Fuldtidsforfatter, 7 bøger (se hjemmesider)

http://www.facebook.com/Sara.Blaedel

 

Jeg redigerer selv mine bøger i tæt samarbejde med redaktøren på mit forlag.

Jeg skrev min første bog i 2003, udgivet i 2004. Louise Rick, min kvindelige hovedperson, dukkede op i mit hoved en dag og gik ikke væk igen. Efter et stykke tid blev jeg nødt til at begynde at skrive om hende, hvis det hele ikke skulle eksplodere i mit hoved. Det blev til romanen Grønt Støv, som blev udgivet mens jeg arbejdede som tilrettelægger på Metronome.

Jeg var enlig mor dengang, så der var ikke så mange omgivelser. Min familie er vant til, at jeg får en idé og går efter den, så de syntes det var fint.

Jeg er ret systematisk i mit arbejde. Jeg indleder med en længere periode, hvor jeg researcher mine ideer meget grundigt. Både på nettet, ved at læse bøger, ved at besøge locations og ved at interviewe folk med forstand på det, jeg skriver om.

Jeg skriver nogenlunde fra start til slut, men bruger tid inden selve skriveprocessen på at konstruere plottet og beskrive personerne.

Det var fantastisk at udgive sin første bog og så få så meget medvind. Jeg var nervøs før udgivelsen af bog nr. 2, for der var meget at leve op til, men det gik jo fint!

Jeg er så privilegeret, at jeg nu kan leve som fuldtidsforfatter, og jeg prioriterer skriveprocessen meget højt. Jeg skriver som oftest i mit sommerhus, hvor jeg kan være i fred og gøre tingene i min egen rytme.

Jeg får gode råd på forlaget, af min agent, af en plot coach og af folk omkring mig. Men i det store og hele klarer jeg det nok mest selv - jeg er udpræget den autodidakte type!

Noget af det vigtigste i samarbejdet med et forlag er tillid. Og at have en virkelig dygtig redaktør, der tør sige en imod, også selvom man er blevet en "stor" forfatter.

Jeg læser en masse krimier, selvfølgelig, men også alt muligt andet. Hvis jeg skal pege på et par krimiforfatterinder, som jeg beundrer, så er det svenske Åsa Larsson og amerikanske Karin Slaughter. 

autodidakt

En autodidakt (af græsk autodídaktos = "selvlært") person, er en person, som uden hjælp fra lærere har tilegnet sig en stor viden og et stort erfaringsgrundlag inden for et bestemt område. Denne person er selvlært.

http://da.wikipedia.org/wiki/Autodidakt

Dette blev sendt til mig af Sara Blædels Community manager Néné La Beet.